Ljuvliga Kanarieöarna

Säger man Kanarieöarna så tänker de allra flesta på Gran Canaria eller Teneriffa, men Kanarieöarna består faktiskt av fler öar än så! Kanarieöarna ligger cirka 1500 km från Madrid i Atlanten, utanför Afrikas nordvästra kust och ögruppen består av sju större öar, samt sex andra mindre små.

De sju större öarna består av: Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura och El Hierro.

De sex mindre öarna bestrår av: Alegranza, La Graciosa, Isla de Lobos, Montaña Clara, Roque del Este och Roque del Oeste. Av dessa är det bara La Graciosa som är bebodd.

Även om det finns många kanariefåglar på dessa öar, så är det inte detta som gett det dess namn. Namnet kommer av 

latinets Insulae canariae, “Hundöarna”, efter det latinska ordet Canis vilket betyder hund. Spanska namnet på öarna är Islas Canarias.

Teneriffa

Teneriffa är Kanarieöarnas största ö och huvudstaden heter Santa Cruz de Tenerife. Ön är även den mest befolkade av alla öar som tillhör Spanien. Ön i sig är en vulkanö och här finns det även just en vulkan. Den heter Pica di Teide och den är även Spaniens högsta topp med sina 3718 meter över havet.

Norra delen av ön lämpar sig väl för vandring eftersom att där finns det subtropiska mossbevuxna lagerskogar, dramatiska berg och bördiga dalar.

Norra delen av ön bjuder på stadsliv, rätt fritt från turister. Det är även där som Santa Cruz ligger så väl som universitetsstaden La Laguna. Även charterorten Puerto de la Cruz ligger här.

Södra delen av Teneriffa bjuder på ett helt annorlunda landskap. Mitten av ön härbärgar nationalparken Las Cañadas. Det är även här som vulkanen Teide finns. Senaste utbrottet var 1798. Du kan ta dig till bergets topp för att njuta av en utsikt som omfattar hela Teneriffa och vid klart väder även grannöarna Gran Canaria och La Gomera.

I den södra delen är det torrt och platt samt att det här finns många stränder. Det är här flygplatsen ligger samt turistorterna Los Christianos och Playa de las Americas.

Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största ön och är den ö som är bland de mest populära bland turister. Ön i sig är en form av minikontinent och det finns hela fyra klimatzoner på denna ö! Den del av ön som har bäst väder och mest soltimmar är den södra delen, där du hittar orter som San Agustin, Playa del Inglés, Maspalomas, Arguineguin och Puerto Rico.

Gran Canarias huvudstad heter Las Palmas som är uppdelad i olika områden, bland annat Vegueta och Triana. Dessa två delar tillhör de äldsta delarna av staden. 

I Vegueta finns Santa Ana katedralen samt att det var just i denna stadsdel som Christofer Columbus stannade till i på sin väg till Amerika. Här finns det ett musum dedikerat till honom. Det heter Casa de Colón. 

Triana är Las Palmas shopping-mecka! Här finns det en bra shoppinggata att flanera på! 

Missa inte heller att ta en promenad på Playa de las Canteras strandpromenad. Ena änden är där de flesta surfare gärna håller till. I början av den änden finns det även ett stort shoppingcenter, Las Arenas. Andra sevärdheter i Las Palmas är Santa Catalina parken och Ciudad Jardín.

Fixa budgeten för resan

Oavsett vilken av kanarieöarna du vill besöka så är det ju bra att ha pengar för resan. Det går att resa billigt, men pengar är ändå ett måste. Ett sätt att få in lite extra är att testa trading, klicka här för att läsa mer. Annars kan du ju se till att börja spara pengar, för att resa runt ett tag på de olika öarna! 

6 Sep 2021

© 2024 Budgetresande.se. Todos los derechos Reservados.