Semestra med cykel

En cykelsemester kan du göra så billig eller dyr som du vill! Det går att få en budgetsemester så väl som lyxigare cykelsemester. Det beror lite på var du har den, var du bor, om du har egen cykel eller måste hyra. Om du bor nära en bra cykelled, har egen cykel och tältar, då kan det bli superbilligt.

Det finns ju en hel del cykelleder att cykla på idag. En av de vanligaste resmålen med cykel är att cykla längs med Göta Kanal. Den är på 87 km totalt, men det är inte ett måste att cykla hela.

Bra ställen att ha cykelsemester på

Fundera på om du bara vill cykla eller om du även ska ha med bil och cykel bak för att kunna cykla på de ställen ni stannar över. En fantastisk cykling finns bland annat i Funäsfjället. Det finns ett 20-tal markerade cykelleder i Funäsfjällen och de är indelade i olika svårighetsgrad, på samma sätt som skidbackarna vintertid, från grönt till svart.

Ett annat ställe som är fantastiskt för cykling, det är Gotland. Här är det en varierande natur och stor variation. Du kan då cykla Gotlandsleden. Totalt är den på 500 km, men du måste inte cykla hela, utan kan välja delar av den. 

Du har också Kattegattsleden, en led som går från  Helsingborg till Göteborg. Du cyklar genom sommarstäder som Båstad, Halmstad, Falkenberg. Hela leden är 395 km lång. 

23 Jun 2021

© 2024 Budgetresande.se. Todos los derechos Reservados.