Semestra i Örebro

En höstsemester i Örebro, kan det vara något? Absolut! Det finns gott om saker att se och också en hel del evenemang för både barn och vuxna. Här får du några tips på saker du kan hitta på. 

Spökslottet i Örebro

De fyra sista helgerna i oktober samt vecka 44, alltså under höstlovet, kan barnen försöka lösa drottning Blankas utmaning. Det finns också spöket Labans jakt på bokstäver och spökvandringar som är gjorda för barn. Även vuxna kan spökvandra men då är det lite läskigare! Läs mer om spökslottet i Örebro här.

Teater

Örebro Teater är en välkänd plats i i staden och alla som bor här vet exakt var den ligger. Även kulturellt är den central och många kända skådespelare har stått på scenen här. varje år spelas mer än 300 föreställningar och det finns även en restaurang här för den som blir lite sugen. 

Bo i Örebro

Tidningen Fokus rankar varje år 290 kommuner och Örebro hamnade 2018 på tredje plats i rankingen över städer att bo i. Visserligen har de i år ramlat ner några pinnhål men det är fortfarande en trivsam stad med gott om vattenhål för de som vill bo här. Att hitta lägenhet är inte svårt och känner man efter ett tag att man vill byta stadsdel är det bara att boka in flyttstäd i Örebro och packa upp i sin nya bostad. 

För dig som semestrar här finns det både hotell och vandrarhem och även ett par B&B som alla får höga betyg av de som gästat dem. Att hitta dem online är inte svårt heller, det är bara att söka på boende i Örebro för att få massor av förslag. 

21 Sep 2021

© 2024 Budgetresande.se. Todos los derechos Reservados.