Ta ett besök i Karlskrona

I Blekinge ligger staden Karlskrona. Denna örlogsstad grundades 1680. Året 1998 kom staden att bli Sveriges nionde världsarv på Unesco:s prestige-fyllda Världsarvslista. Detta då denna stad har mycket välbevarade marina 1600- och 1700-talsmiljöer. I denna stad kan du turista, eller så flyttar du hit. Det går ju att ta jobb som elektriker i Karlskrona eller kanske jobba som kock? Karlskrona har en egen skärgård, med 1650 kobbar, öar och skär. Sedan har de en hel del att se och göra. För att ta sig till Karlskrona så finns det flera alternativ. Närmaste flygplats ligger i Ronneby, väster om Karlskrona. Det tar cirka 30 minuter från flygplatsen till Karlskrona. Du kan även ta dig hit med bil, buss eller tåg.

Sevärdheter och annat

Den mest besökta sevärdheten i Karlskrona är Marinmuseet. Här får du veta allt om den svenska marinens historia. Andra museum att besöka är Blekinge Läns Museum och The Kulenovic Collection.

Karlskrona kan även stoltsera med att ha ett av norra Europas största och vackraste torg, nämligen Stortorget. På torget finns det två kyrkor, ritade av Tessin. Det är Trefaldighetskyrkan, som kallas Tyska kyrkan och Fredrikskyrkan, båda är bygga med förebilder från Rom. Mitt på Stortorget står även stadens grundare, Karl XI som staty.

Missa inte att kolla in gubben Rosenbom. Det är en trästaty och fattigbössa i ett. Han står utanför Amiralitetskyrkan, som är den största träkyrkan i Sverige.

Från Karlskrona kan du även ta dig över till Polen med båt. 

9 Oct 2021

© 2024 Budgetresande.se. Todos los derechos Reservados.