Upptäck Västervik

Västervik är en tätort i Småland och är ett passande resmål om du vill njuta av skärgårdsliv så väl som äventyr och friluftsliv. Kul artiklar och väderrapporter kan du hitta på www.vädervästervik.se. Bra boenden finns bland annat på Best Western Plus Vasterviks Stadshotell, Gränsö Slott Hotel & Spa, Slottsholmen, BW Premier Collection, Lilla hotellet Västervik, Hotell Park, Hotell Fängelset och många fler.

Se och göra i Västervik

Det finns en hel del sevärdheter så väl som saker att göra i denna stad. Man brukar kalla Västervik för ”Skärgårdsstaden i Småland". Det är inte så konstigt, eftersom det finns runt 5000 öar, kobbar och skär.

Det finns gott om badmöjliheter och så finns det även en hel del aktiviteter för barn så väl sådant som passar de vuxna.

Från Västervik är det enkelt att nå Kalmar så väl som över till Öland och Gotland. Sedan i Västervik så finns det en hel del natur och äventyr, så som som vandringsleder, klättring, fiske, kajakpaddling, cykling och mycket mer.

När det kommer till sevärdheter så har du bland annat Casimirsborgs bronsålderscentrum. Här finns även ett trevligt hembygdsmuseum vid namn Aktiveum.

Om du vill uppleva skärgården, besök då Tjust skärgård och Hasselö. Där finns det mycket att se och göra samt att det är här som skärgårdens längsta sandstrand finns. De mest kända öarna i skärgården är utöver Hasselö även Sladö, Idö, Väderskär, Stora Grindö, Björkö samt många fler.

Västervik har även Naturum och där finns det flera trevliga utställningar att beskåda. Andra utställningar hittar du på Västerviks Museum.

Om du gillar att shoppa så har Västervik har gott om detta och du hittar många små och mysiga butiker i centrum.

Missa inte heller ett besök på Virum älgpark, som ligger cirka 50 minuter med bil utanför Västervik. 

Nära Västervik ligger Gränsö slott. Det ligger cirka 5 km från centrum. Intill slottet finns även Västerviks golfbana.

I Västervik sker det även aktiviteter och annat så som visfestival varje år, samt att de även har en träff för mc-fantaster, nämligen HojRock. Andra evenemang under sommaren är Löga Beach Party och Karhu Run.

24 Jan 2021

© 2024 Budgetresande.se. Todos los derechos Reservados.