Resor och transport med miljön i fokus

Den som gillar att resa - och reser ofta - bör fundera lite kring hur man reser på hållbarast möjliga vis. Vi vet alla att flygplan förorenar miljön i stora mått, medan tåg är ett miljövänligt alternativ. Man kan förstås inte ta sig till alla platser med tåg eller buss - och ibland blir det för komplicerat att välja bort flyg - men det kan vara bra att åtminstone göra medvetna val.

När det gäller annan form av transport, den form som transporterar varor och gods mellan olika platser - korta som långa sträckor - så är lastbilar transportmedel nummer ett. Alla vet vi att lasbilar är som vägfordonens flygplan - stora miljöbovar. Vi kan dock inte sluta frakta saker med lastbilar, så vad gör vi åt saken? Vi fortsätter givetvis jakten efter mer miljövänliga bränslen, men man kan göra mer.

Med Trakk kan fler tomma lastutrymmen utnyttjas

Trakk är ett svenskt transportföretag som funderat mycket på saken och kommit upp med ett fantastiskt koncept. Problemet är inte bara att en massa lastbilar kör omkring, det handlar mycket om att en massa lastbilar kör omkring haltomma, eller helt utan last - det är detta slöseri som Trakk löser med sin idé.

Konceptet går ut på att lasbilar som kör med halvfullt lastutrymme kan plocka upp fler kollin längs den väg den ändå kör, eller hämta upp något på den destination den är på väg mot, istället för att köra tillbaka med tomt lastutrymme. Det kräver en hel del logistik men det är faktiskt enklare än man tror. Alla transportföretag och transportkunder registrerar sig på Trakk och loggar in när det finns tomma lastutrymmen tillgängliga. Allting går att följa i realtid.

Läs mer om Trakk på elektroniskkörjournal.se.

15 Apr 2016

© 2024 Budgetresande.se. Todos los derechos Reservados.