Skidåkning för alla

Att åka skidor är sanslöst roligt - det kan i stort sett alla som någon gång testat det hålla med om. Däremot är det långt ifrån alla som frå chansen att testa skidåkning, för - det ska medges - det är en ganska dyr sport som involverar engagemang, beslutsamhet och pengar. Den som har en skral semesterkassa kan inte kosta på sig skidsemestrar till fjällen, än mindre till Alperna, och skidåkning förblir en sådan där grej som man mest hör talas om eller ser på TV.

Skidbacke mitt i Stockholm

Den som bor i Stockholm har det dock bättre förspänt än de flesta andra sydsvenskar eftersom man mitt istan låtit bygga upp Hammarbybacken. I centrala Stockholm kan vem som helst åka nerför en slänt och även om det inte är den mest utmanande skidåkningen så är det alltid något. Det är ju främst stadsbarn som har svårt att ta sig ut på snöklädda berg för att åka skidor på vintrarna - bor man i fjällen så är skidorna ett med ens kropp sedan barnsben.

Slipp rese- och boendekostnader

Hammarbybackan är väl inte billig i sig, men eftersom man slipper betala resa och boende så blir skidåkning här ett budgetalternativ och vi tycker absolut att det ska lyftas.

Hammarbybacken är uppbyggd på schaktmassor och sopor (!) och högsta toppen är 90 meter. Det pratas mycket om att Hammarbybacken är överbefolkad, men om man väljer att åka hit en vardag - eller en kväll - så är folkmängden helt ok. Det är mest på helgerna som det kan bli lite för mycket väntetider.

17 Aug 2016

© 2024 Budgetresande.se. Todos los derechos Reservados.