Upptäck Stockholm

Stockholm, vår vackra huvudstad, det är en stad som har något för alla. Om du vill ha en bra guide för denna stad, kika då in på https://www.dittstockholm.se/. Det är en bra guide för dig som är turist så väl för dig som bor i Stockholm. 

I Stockholm finns det gott om saker att se och göra. Dels så finns ju de där "vanliga" sevärdheterna, så som det kungliga slottet, Skansen, Gröna Lund, Gamla Stan och så vidare. Men sedan finns det även gott om gömda smultronställen att upptäcka. 

Södermalm

En vacker stadsdel i Stockholm är Södermalm. Den ligger i innerstaden och här finns Södersjukhuset som var Norden största sjukhus då det invigdes 1944. Ett annat känt landmärke är Katarinahissen, som ligger vid Slussen och invigdes 1935. Den är inte i bruk idag, då den inte fungerar, men planer på en ny hiss finns i nära framtid.

Södermalm är även känt för sitt ”SoFo” som är motsvarigheten till New Yorks SoHo. SoFo står för Söder om Folkungagatan alternativt South of Folkungagatan och följer samma mönster som SoHo, South of Houston Street, på Manhattan. Denna del består av små butiker med vintage och svenskt mode, gallerier och designaffärer och många välbesökta barer, kaféer och restauranger.

På Södermalm finns det även två utsiktsplatser, Fjällgatan och Monteliusvägen. Sedan finns det även gott om konstgallerier, särskilt vid Horngatspuckeln. Missa inte heller ett besök på Fotografiska, som är en av världens största samlingsplatser för modernt fotografi. 

20 May 2020

© 2024 Budgetresande.se. Todos los derechos Reservados.